توصیه‌های لازم بعد از درمان سندرم مفصل فاست

توصیه‌های لازم بعد از درمان سندرم مفصل فاست

سندروم مفصل فاست تقریبا شبیه به بیماری آرتروز ستون‌فقرات است که می‌تواند از دلایل اصلی دردهای کمر و گردن باشد. وجود این دردها به‌علت تغییرات دژنراتیو در مفاصل بین مهره‌های ستون فقرات است. هنگامی که غضروف‌های بین مفاصل ساییده شده و از بین بروند، التهاب ایجاد شده و سیگنال‌های درد، به انتهای اعصاب مجاور فرستاده می‌شود. علائم سندروم مفصل فاست ممکن است به تعداد وجوه آسیب‌دیده و شرایط کلی آن‌ها بستگی داشته باشد. با این حال، شایع‌ترین علائم بیماری جنبه درد موضعی، سفتی و کاهش تحرک است. درد بیشتر در اثر آسیب حرکات تکراری و سایر مشکلات ستون فقرات ایجاد می‌شود. جهت مدیریت علائم، ابتدا از دارودرمانی و سپس فیزیوتراپی، تزریق مفاصل، بلوک‌های عصبی و درنهایت جراحی استفاده می‌شود. در این مقاله همراه ما باشید تا به بررسی برخی نکات و توصیه‌های لازم بعد از درمان سندرم مفصل فاست بپردازیم. نکته قابل توجه پیگیری و شروع زودهنگام درمان به‌محض احساس درد در ناحیه کمر است.

بهبودی و پیشگیری از سندروم مفصل فاست

انجام تزریقات و استفاده از روش سوزاندن عصب ممکن است به‌ تغییر شدت علائم کمک کند اما انحطاط زمینه‌ای ستون فقرات براثر آرتروز را تغییر نمی‌دهد.

انجام تمرینات کششی، تقویتی و قلبی-عروقی منظم ممکن است سرعت این روند فرسایشی را کاهش دهد و با بهبود قدرت و وضعیت کلی کمر و کاهش التهاب در بدن، بروز مشکلات مفاصل فاست را عقب بیاندازد.

بهبودی پس از روش تزریق مفصل فاست

تزریق مفصل فاست یک روش کم‌تهاجمی است که معمولا کمتر از 30 دقیقه طول می‌کشد. بیمار در طول تزریق بیدار خواهد بود اما از آرام‌بخش و در صورت نیاز بیهوشی سبک برای وی استفاده می‌شود.

عوارض جانبی احتمالی تزریق مفصل فاست

تزریق مفصل فاست به طور کلی بی‌خطر است؛ اما تمام اقدامات پزشکی ممکن است با خطراتی همراه باشند. شایع‌ترین عوارض جانبی عبارتند از:

  • ورم
  • درد در اطراف محل تزریق
  • افزایش موقت کمردرد

عوارض شدید مانند عفونت، بسیار نادر است.

میزان کاهش درد و علائم پس از تزریق

تزریق فاست می‌تواند منجر به افزایش درد شود. این درد معمولا موقتی است و مربوط به تورم در محل تزریق است.

ممکن است برای چند روز پس از تزریق در اطراف محل احساس درد وجود داشته باشد، بنابراین توصیه می‌شود که در 24 ساعت اول از فعالیت‌های شدید و رانندگی اجتناب شود. به احتمال زیاد بیمار می‌تواند روز بعد به فعالیت‌های عادی خود بازگردد. دردها به‌مرور زمان کاسته شده که این کار جنبه تشخیصی نیز دارد.

میزان بهبودی پس از تزریق مفصل فاست

تزریق مفصل فاست، به طور بالقوه می‌تواند برای 3 ماه یا بیشتر تسکین درد ایجاد کند.

راه‌های درمان سندروم مفصل فاست

دستورالعمل‌های کلی پس از درمان

معمولاً به افرادی که از سندرم مفصل فاست رنج می‌برند توصیه می‌شود ورزش کنند و تغییراتی در سبک زندگی خود به‌وجود آورند تا نتیجه مطلوب و تسکین درد و التهاب را به دست آورند.

با تلاش برای اعمال فشار کمتر روی کمر و گردن و با حفظ وضعیت بدنی مناسب در هنگام نشستن یا سوار شدن به ماشین، می‌توان تا حدودی دردها و التهاب را کنترل کرد.

یکی از مهم‌ترین توصیه‌های لازم بعد از درمان سندرم مفصل فاست داشتن استراحت کافی است که از قدم‌های اولیه و بسیار مهم روند درمان محسوب می‌شود. در کنار این موارد باید سعی شود تمرینات تجویز شده توسط پزشک یا فیزیوتراپ نیز حتما انجام داده شود.

طول دوره بهبودی

دوره نقاهت به نوع درمانی که پزشک متخصص توصیه می‌کند بستگی دارد. درمان‌های محافظه‌کارانه معمولاً به دوره نقاهت طولانی‌تری در مقایسه با روش‌های جراحی نیاز دارند.

زمان بهبودی از آسیب مفصل فاست متغیر بوده و از فردی به فرد دیگر متفاوت است. این مدت زمان کاملاً به میزان کوشا بودن بیمار در طول درمان و تغییر سبک زندگی بستگی دارد.

بازگشت به فعالیت

زمان بهبودی کلی به شدت وضعیت بستگی دارد، پس از انواع درمان‌های کمتر تهاجمی بیماران ممکن است در عرض یک هفته به محل کار خود برگردند، در حالی که پس از جراحی ستون فقرات تا شش ماه نیز ممکن است زمان بهبودی و بازگشت به فعالیت روزانه به‌طول انجامد.

فیزیوتراپی

توصیه می‌شود چهار تا شش هفته پس از انجام عمل جراحی با دستور پزشک متخصص فیزیوتراپی روتین انجام شود.

خدمات کلینیک پاسارگاد در سندرم مفصل فاست

چه کسانی بیشتر تحت‌تأثیر قرار می‌گیرد؟

سندرم مفصل فاست می‌تواند هم مردان و هم زنان را تحت‌تاثیر قرار دهد. این بیماری در افراد بین 40 تا 70 سال و کسانی که سابقه آرتریت دارند شایع‌تر است.

همچنین ممکن است برای کسانی که سابقه آسیب نخاعی داشته‌اند نیز اتفاق بیفتد.

آیا نتایج درمان دائمی است؟

نتایج درمان بستگی به نوع و روند درمان دارد. با درمان‌های محافظه‌کارانه، وضعیت درد به‌طور کامل از بین نمی‌رود و به‌صورت دوره‌ای عود خواهد کرد. درحالی‌که عمل جراحی باعث تسکین فوری سندرم مفصل فاست می‌شود؛ اما می‌تواند به‌علت ساییدگی و پارگی مجدد غضروف دوباره عود کند.

جایگزین‌های درمان محافظه کارانه یا جراحی

به غیر از درمان‌های محافظه کارانه، سندرم مفصل فاست را می‌توان با انجام درمان‌های جایگزین مانند یوگا و پیلاتس، طب سوزنی و کایروپراکتیک نیز تاحدی درمان کرد.

انجام این روش‌ها دردها را تسکین می‌دهند و به وضعیت بدنی و بهبود انعطاف‌پذیری و افزایش قدرت عضلات کمک می‌کنند.

در نتیجه

دردهای ستون‌فقرات در سنین بالاتر، اغلب متاثر از بروز آرتروز و سبک زندگی نادرست است. متاسفانه بیماری آرتروز، بیماری برگشت‌ناپذیر است؛ اما توصیه می‌شود که قبل از شروع دردها با اصلاح سبک زندگی، انجام مرتب ورزش و درمان به‌موقع، بتوان تا حدی از شدت بروز مشکلات مربوط به ستون فقرات پیشگیری کرد.

پیام بگذارید

X