توصیه‌های لازم بعد از درمان استئونکروز

توصیه‌های لازم بعد از درمان استئونکروز

استئونکروز نوعی بیماری استخوانی است. این بیماری زمانی اتفاق می‌افتد که خون‌رسانی به هر دلیلی به استخوان قطع شود که در نهایت موجب مرگ بافت استخوانی خواهد شد. افرادی که مبتلا به استئونکروز هستند، ممکن است درد داشته باشند یا فعالیت بدنی‌شان محدود شود. در طول درمان و پس از آن پزشکان مراقبت‌های مستمری را توصیه می‌کنند تا بیماری مجددا بازنگردد. در این مقاله با ما همراه باشید تا توصیه‌های لازم بعد از درمان استئونکروز را بررسی کنیم.

ریکاوری و توصیه‌های پس از درمان

عموما صرف‌نظر از اینکه این بیماری با دارو یا جراحی درمان شود، اکثر افراد از استئونکروز بهبود پیدا می‌کنند و در نهایت می‌توانند بدون درد از مفصل آسیب‌دیده استفاده کنند.

مهم‌ترین بخش درمان توجه به انجام مستمر توصیه‌های پزشک به‌خصوص پس از اعمال جراحی است. در زیر به برخی از توصیه‌های لازم بعد از درمان استئونکروز بویژه بعد از جراحی اشاره شده است:

فیزیوتراپی

چه پزشک دارودرمانی را آغاز کند و چه در همان ابتدا جراحی را توصیه کرده باشد، بخش مهمی از بهبودی مدیون انجام فیزیوتراپی به‌صورت مداوم است. اگر استئونکروز لگن یا زانوی فرد را درگیر کرده باشد باید حتما از عصا استفاده کند و وزن را تا مدتی روی مفصل آسیب‌دیده نیندازد. تحمیل وزن روی استخوان و مفصل درگیر ممکن است منجر به ضعیف شدن ماهیچه‌های ران، پاها و اطراف مفاصل شود.

فیزیوتراپیست‌ها می‌توانند به بیماران کمک کنند تا عضلات اطراف مفصل آسیب‌دیده را قوی‌تر کنند تا حمایت لازم از مفصل به‌وجود آید.

با تجویز و توصیه پزشک، فیزیوتراپیست‌ها چگونگی انجام تمرینات کششی و مقاومتی ساده را به بیماران آموزش می‌دهند. انجام این کار به بهبود انعطاف‌پذیری و بازگرداندن دامنه کامل حرکتی به مفصل آسیب‌دیده کمک خواهد کرد.

با گذشت زمان و انجام جلسات مرتب فیزیوتراپی، بیمار قادر خواهد بود تا پس از گذشت دوره درمان و ریکاوری به‌راحتی و بدون درد حرکت کند.

انجام برخی حرکات ورزشی و اصلاحی بعد از درمان این بیماری می تواند دوران نقاهت را کوتاه کرده و دردهای بدنی شما را کاهش دهد. جهت دریافت اطلاعات بیشتر روی لینک زیر کلید کنید:

حرکات اصلاحی و تمرینات ورزشی مفید در استئونکروز

زمان بهبودی پس از فیزیوتراپی

مدت زمانی که پزشکان فیزیوتراپی را توصیه می‌کنند بر اساس محل استخوان آسیب‌دیده، نوع درمان، میزان استئونکروز و سلامت کلی بدن هر فرد متفاوت است.

به طور معمول پزشکان بین 6 تا 12 هفته فیزیوتراپی را توصیه می‌کنند. پس از آن با ارزیابی پیشرفت بیمار تعیین می‌کنند که آیا به درمان اضافی دیگری نیاز است یا خیر. ممکن است برای اطمینان از بهبودی کامل استئونکروز نیاز به ادامه روند فیزیوتراپی تا یک سال نیز وجود داشته باشد.

ترک دخانیات

تحقیقات نشان می‌دهد که کشیدن سیگار و مصرف سایر اشکال تنباکو مانند قلیان، سرعت بهبود استخوان‌ها را کاهش می‌دهد.

ترک سیگار معمولا فرآیندی سخت است و توصیه می‌شود که به‌محض اطلاع از ابتلا به بیماری و شروع درمان برنامه ترک دخانیات آغاز شود.

ترک الکل

اگر استئونکروز ناشی از مصرف بیش از حد الکل باشد بلافاصله باید مصرف آن قطع شود؛ زیرا که مصرف زیاد الکل باعث تجمع مواد چرب در رگ‌های خونی می‌شود. پس از درمان نیز توصیه می‌شود که مصرف الکل ادامه پیدا نکند.

کاهش وزن

مفاصل اصلی بدن مانند مفاصل لگن و زانو با هر بار ایستادن، راه رفتن، بالا و پایین رفتن از پله یا دویدن، فشار خاصی را تحمل می‌کنند. این فشار زمانی که فرد دچار اضافه‌وزن و چاقی است چندین برابر می‌شود. حفظ وزن بدن در محدوده سالم می‌تواند از توصیه‌های لازم بعد از درمان استئونکروز باشد، به‌خصوص اگر تعویض مفصل انجام شده است.

وزن مناست به‌ سرعت بهبودی در طول جلسات فیزیوتراپی نیز کمک کرده و از مفاصل لگن و زانو در برابر آسیب‌های اضافی محافظت کند.

بودن در محدوده وزن سالم می‌تواند خطر عوارض بعد از جراحی تعویض مفصل را کاهش دهد و به تضمین طول عمر مفصل جدید کمک کند.

اگر تمایل دارید با تکنیک های مختلفی که پزشکان جهت درمان این اختلال استفاده می کنند آشنا شوید، روی لینک زیر کلیک کنید:

راه های درمان استئونکروز

چه زمانی استئونکروز به تعویض مفصل نیاز دارد؟

اگر استئونکروز به استخوان ران یا زانو آسیب بسیاری وارد کرده باشد تا حدی که استخوان شروع به فروپاشی کرده و باعث درد قابل توجهی در لگن یا زانو شود، پزشکان ممکن است تعویض کامل مفصل یا آرتروپلاستی را توصیه کنند.

در تعویض زانو، پزشک استخوان و غضروف آسیب دیده را برمی‌دارد و سپس سطوح فلزی یا پلاستیکی جدیدی را برای بازگرداندن عملکرد زانو قرار می دهد. برای اکثر بیماران درمان استئونکروز در تسکین درد و بهبود عملکرد موفقیت آمیز است.

پس از جراحی تعویض مفصل بر اثر استئونکروز

معمولاً مفصل بیمار پس از جراحی متورم، سفت، ضعیف و دردناک خواهد بود. این امر انجام فعالیت‌های کاربردی مانند راه رفتن و ایستادن را دشوار می‌کند. جدول زمانی برای بازیابی قدرت و دامنه حرکت پس از تعویض مفصل بین افراد متغیر است.

زمان بهبودی بعد از تعویض کامل زانو (TKR)

پس از انجام جراحی تعویض کامل زانو، بهبودی و توانبخشی مرحله بسیار مهمی است. در این مرحله بیمار دوباره روی پای خود می‌ایستد و به سبک زندگی فعال باز می‌گردد. معمولا 12 هفته بعد از جراحی، برای کسب بهبودی کامل و توانبخشی بسیار مهم است.

کلینیک ارتوپدی فنی پاسارگاد سال هاست در زمینه این اختلال و سایر مشکلات ارتوپدی فعالیت داشته و با استفاده از تکنولوژی روز دنیا و دستگاه های بروز آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشد. روی لینک زیر کلیک کنید تا اطلاعات بیشتری کسب نمایید:

خدمات کلینیک پاسارگاد در بیماری استئونکروز

نتیجه‌گیری

با وجود مشخص نبودن صددرصد علت بروز استئونکروز، راه‌های متفاوتی جهت پیشگیری از پیشرفت و درمان این بیماری وجود دارد. نکته مهم این است که با تشخیص صحیح و درمان به‌موقع بتوان از بروز بیماری جلوگیری کرد. توصیه‌های لازم بعد از درمان استئونکروز همانند انجام فیزیوتراپی یا اصلاح سبک زندگی بسیار حائزاهمیت است که باید به‌موقع انجام شود.

پیام بگذارید

X