توصیه‌های لازم بعد از درمان سندرم کوبوئید

توصیه‌های لازم بعد از درمان سندرم کوبوئید

یکی از هفت استخوان کوچک تارسال پا، استخوان کوبوئید است. سندرم کوبوئید، در واقع، نوعی از جا درآمدگی این استخوان است که در نهایت به رباط‌ها و تاندون‌های اطراف صدمه زده و منجر به درد می‌شود. در مقالات قبلی به شرح این بیماری و راه های درمان آن پرداختیم، در این مقاله با ما همراه باشید تا توصیه‌های لازم بعد از درمان سندرم کوبوئید را با یکدیگر بررسی کنیم.

از آن‌جایی که استخوان کوبوئید، بخشی از استخوان‌های جانبی پا است، هر گونه آسیب به این قسمت، می‌تواند منجر به آسیب، درد و در نهایت سندروم کوبوئید شود.

این سندروم، بیشتر در ورزشکاران و رقصندگان شایع است.

تشخیص این بیماری، می‌تواند همراه با سایر تشخیص‌ها باشد و همچنین در موارد بسیاری، به‌راحتی با سایر تشخیص‌ها اشتباه گرفته می‌شود. این امر باعث می‌شود که جمع‌آوری اطلاعات صحیح، از جمله تاریخچه بیماری و بررسی فیزیکی کامل فرد، از اهمیت بالایی برخوردار باشد.

هنگامی که سندروم کوبوئید، به‌درستی تشخیص داده شود، چشم انداز بهبودی کاملا مشخص است و می‌تواند در مدت کوتاهی محقق شود، اگرچه در برخی موارد، ممکن است تا چندین ماه نیز به‌طول انجامد.

بهبود سندرم کوبوئید

درد همراه با سندرم کوبوئید، اغلب چند روز پس از آسیب جزئی پا از بین می‌رود. اگر این سندروم ناشی از پیچ خوردگی مچ پا یا آسیب جدی دیگری باشد، بهبودی کامل ممکن است چهار تا هشت هفته طول بکشد. پس از درمان، اکثر افراد می‌توانند به همه فعالیت‌های گذشته خود بازگردند و خطر عود مجدد بسیار پایین است.

برای اطمینان از بهبودی سریع:

  • در صورت توصیه پزشک، به یک فیزیوتراپ مراجعه کنید.
  • پس از تمرین یا فعالیت بدنی شدید، چند ساعت به پای خود استراحت دهید.
  • برای استراحت دادن به پاها، برنامه تمرینی خود را تغییر دهید و تنها روی یک پا، فشار نیاورید.
  • حداقل 10 دقیقه قبل از تمرین، پاهای خود را کشش دهید تا از رگ‌به‌رگ شدن یا آسیب به عضلات پا و ساق جلوگیری شود.
  • اگر پزشک تشخیص داد که پا دچار پیچ خوردگی شدید است، حتما از آتل یا گچ استفاده کنید.

در برخی موارد، یک بیماری زمینه‌ای مانند آرتریت می‌تواند باعث بروز سندرم کوبوئید شود. قبل از هرگونه اقدامی برای درمان مانند، دستکاری‌ جهت جا انداختن یا گچ‌گرفتن، در صورت داشتن درد مداوم، به پزشک مراجعه کنید. اولین اقدام این است که وجود هرگونه بیماری دیگری رد شود.

سندرم کوبوئید یک بیماری خیلی جدی نیست و به راحتی می‌توان آن را در خانه، توسط پزشک و فیزیوتراپی درمان کرد و با رعایت توصیه‌های لازم بعد از درمان سندرم کوبوئید از عود آن پیشگیری کرد.

درمان سندروم کوبوئید چگونه است؟

توصیه‌های اولیه

در طی 24 تا 48 اولیه پس از تشخیص سندروم کوبوئید، پزشک معمولا توصیه‌های زیر را برای بیماران دارد:

  • از تمام فعالیت‌هایی مانند پریدن و دویدن خودداری شود.
  • پیاده‌روی‌های طولانی‌مدت محدود شود.
  • از کفش‌هایی با کفی‌های طبی صاف و سفت استفاده شود.
  • توصیه به فعال بودن در منزل و انجام پیاده‌روی‌های کوتاه مدت در طی روز. حرکت، باعث کاهش درد و سفتی شده و کمک می‌کند تا احساس بهتری داشته باشید.
  • هر 2 ساعت یکبار کمپرس یخ را به مدت 15 تا 20 دقیقه روی ناحیه آسیب دیده قرار دهید.

اگر توصیه‌ها، دقیقا طبق دستور پزشک انجام شود، بهبودی سریع‌تر حاصل می‌شود.

توصیه‌های پس از درمان به‌روش دست‌کاری استخوان

توصیه‌های پس از درمان به‌روش دست‌کاری استخوان

پزشک ممکن است با استفاده از فشار دستان خود (درمان دستی)، استخوان کوبوئید را به موقعیت طبیعی خود بازگرداند تا بتواند به طور طبیعی حرکت کند. این‌کار می‌تواند درد را تسکین داده و توانایی ایستادن و راه رفتن را برای بیمار، بازیابی کند. سپس پزشک متخصص، تمرینات و تکنیک‌های مختلف، شامل تمرینات ورزشی، بستن پاها با کش‌های درمانی، توصیه در مورد مدل صحیح کفش و زمان بازگشت به فعالیت را برای بیمار کاملا توضیح می‌دهد.

کاهش درد و سایر علائم

پزشک متخصص کمک می‌کند تا در وهله اول، بفهمید که چگونه از فعالیت‌هایی که باعث آسیب شده‌اند، اجتناب کرده و آن‌ها را اصلاح کنید تا بهبودی شروع شود. سپس با تمرکز بر فیزیوتراپی، گذاشتن یخ و انجام حرکات اصلاحی جهت کاهش درد، بدون نیاز به داروی مُسکن، دردها را کاهش دهید.

بهبود انعطاف پذیری

پزشک مشخص می‌کند که آیا ماهیچه‌های ناحیه آسیب‌دیده سفت هستند یا خیر، عضلات را کشش می‌دهند و تمرینات و فعالیت‌های کششی در خانه را به شما آموزش می‌دهد.

بهبود قدرت

اگر عضلات بیمار ضعیف شده باشد، درمانگر تمرینات صحیح را برای بازیابی قدرت انتخاب می‌کند و آموزش می‌دهد. در سندرم کوبوئید، تمرینات عضلات و مچ پا معمولا برای تقویت عضلات و تاندون‌های اطراف استخوان کوبوئید و قوس پا آموزش داده می‌شود.

انتخاب کفش مناسب

چگونگی انتخاب بهترین مدل کفش، یکی دیگر از توصیه‌های لازم بعد از درمان سندرم کوبوئید توسط درمان‌گر است. انتخاب مدل صحیح کفش، از وارد کردن فشار ناخواسته به استخوان کوبوئید، جلوگیری می‌کند.

بازگشت به فعالیت‌ها

بیمار با برنامه درمانی دقیق و مشخص به ایمن‌ترین، سریع‌ترین و موثرترین راه ممکن به اهداف خود می‌رسد و به فعالیت‌های سابق باز می‌گردد.

چه انتظاری از درمان داشته باشم؟

عوامل مختلفی، از جمله شدت سندرم و علت زمینه‌ای، تعیین می‌کنند که چه نوع درمانی در مورد شما مؤثرتر خواهد بود.

اگر سندرم کوبوئید نتیجه برخی شرایط بیومکانیکی زمینه‌ای باشد، پزشک در ابتدا به آن می‌پردازد. سپس عوامل دیگری را که موجب بروز این سندروم شده است بررسی می‌کند.

ریکاوری چقدر طول می‌کشد؟

هر موقعیتی منحصر به فرد است و زمان بهبودی به هر مورد بستگی دارد. مدت زمان بهبودی ممکن است بین چند روز تا چند ماه متفاوت باشد. این موضوع به عوامل زیادی بستگی دارد از جمله:

  • مدت زمان آسیب (آیا تازه شروع شده یا مدتی است که اتفاق افتاده است؟)
  • علت (آیا در طول زمان ایجاد شده است یا به‌دلیل آسیب حاد به‌وجود آمده است؟)
  • اگر حاد باشد، آیا آسیب همراه دیگری وجود دارد؟ (مثلاً رگ به رگ شدن مچ پا)

اگر آسیب تنها به استخوان کوبوئید باشد، اکثر بیماران در کمتر از یک هفته احساس تسکین خواهند کرد. از سوی دیگر، اگر سندرم کوبوئید فرد با آسیب‌های دیگر (مانند پیچ ​​خوردگی) همراه باشد، روند بهبودی می‌تواند بسیار طولانی‌تر شود.

فیزیوتراپی

فیزیوتراپی می‌تواند نقشی اساسی در بهبودی کامل اثرات سندرم کوبوئید داشته باشد. همچنین می‌تواند به جلوگیری از آسیب بیشتر کمک کند. فیزیوتراپی می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • تمرینات طراحی شده برای تقویت پا،
  • فعالیت‌های کششی که بر روی عضلات و ساق پا  تمرکز دارند،
  • مانورهای کم ضربه که برای بهبود تعادل طراحی شده‌اند.

فیزیوتراپی نه تنها به بهبودی کمک می‌کند، بلکه می‌تواند موجب جلوگیری از آسیب بیشتر نیز بشود به همین دلیل از مهم ترین توصیه‌های لازم بعد از درمان سندرم کوبوئید است.

شرایط خاصی وجود دارد که در آن پزشک یا فیزیوتراپیست ممکن است مچ پابند یا پابند را تجویز کنند. بریس‌ها، ارتزها و کفش‌های خاص نیز می‌توانند کمک‌کننده باشد. آنها می‌توانند حمایت و ثبات لازم را برای پا و مچ پا در حالی که قوی‌تر می‌شوند، فراهم کنند.

در نتیجه

اگر آسیب اولیه کوچک باشد، اکثر افراد ظرف چند روز تسکین پیدا می‌کنند. با این حال، اگر فردی آسیب‌های دیگری مانند پیچ‌​‌خوردگی مچ پا داشته باشد، بهبودی ممکن است تا چند هفته طول بکشد. توصیه‌های لازم بعد از درمان سندرم کوبوئید توسط پزشک جهت استراحت، انجام تمرین‌های ورزشی و استفاده از کفش مناسب نیز باید کاملا جدی گرفته شود.

پیام بگذارید

X