درمان سندروم کوبوئید چگونه است؟

درمان سندروم کوبوئید چگونه است؟

سندروم کوبوئید بر اثر آسیبی که ممکن است به استخوان کوبوئید پا وارد شود، به وجود می‌آید. در این بیماری که موجب درد و التهاب در نواحی جانبی و کف پا می‌شود، راه رفتن را برای بیمار دشوار خواهد کرد. این سندروم بیشتر بر اثر ضربات مکرر به پا، به‌خصوص در ورزشکاران دیده می‌شود و شایع‌ترین علامت آن احساس درد هنگام راه‌رفتن است. بیمار ممکن است نیاز به استفاده از عصا برای مدت کوتاهی داشته باشد تا وزن پای آسیب دیده را حفظ کند. با ما همراه باشید تا راه‌های درمان سندروم کوبوئید را معرفی کرده و بهترین روش درمان را بررسی کنیم.

نحوه درمان اولیه سندروم کوبوئید

درمان سندروم کوبوئید با استراحت دادن به پا، کاهش یا حذف فعالیت‌هایی که روی پای آسیب‌دیده فشار می‌آورد، شروع می‌شود.

اگر درد به خودی خود از بین نرفت یا بدتر شد، حتما باید به پزشک متخصص ارتوپدی مراجعه شود. همانطور که دامنه علل بروز، به‌طور گسترده‌ای متفاوت است، درمان‌ها نیز متفاوت هستند. با یافتن علت دقیق این سندروم، می‌توان بهترین روش درمان را برای آن برگزید.

درمان این سندروم نسبت به بیماری‌های دیگر نسبتاً ساده‌تر است، اما متاسفانه اغلب به‌ اشتباه تشخیص داده می‌شود و در این صورت است که علائم می‌توانند طولانی‌مدت ادامه یابند.

چهار روش اولیه درمان خانگی

  • استراحت دادن به پاها
  • استفاده از کمپرس یخ روی محل دردناک، روزانه به‌ مدت 20 دقیقه
  • بستن پاها توسط باندهای کشی
  • بالاتر قرار دادن پاها نسب به قلب جهت کاهش تورم
درمان خانگی سندروم کوبوئید

استراحت

از مهم‌ترین راه‌های درمانی سندروم کوبوئید، استراحت است. بهتر است که از انداختن وزن روی پای آسیب‌دیده خودداری شود. فعالیت‌هایی که منجر به شروع درد می‌شوند باید به‌میزان قابل توجهی کاهش داده شده یا حذف شوند.

مهم است که از فعالیت‌های تشدید کننده درد کاسته شود. همچنین ممکن است نیاز به استفاده از عصا برای مدت کوتاهی نیز وجود داشته باشد تا وزن پای آسیب دیده را حفظ کند.

کمپرس یخ

یک کیسه کوچک یخ را در یک پارچه نازک پیچیده و آن را به مدت 10 تا 15 دقیقه، سه بار در روز، روی محل آسیب‌دیده قرار دهید. یخ می‌تواند به کاهش درد، تورم و التهاب کمک کند.

باندهای کشی

استفاده ازنوار یا باندهای کشی برای تثبیت حرکت می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد.

استفاده از این نوار چسب‌ها اغلب برای حمایت و تثبیت استخوان‌های پای مبتلا به سندرم کوبوئید در حین بهبودی بافت‌های نرم اطراف آن است. این نوارها معمولا این امکان را می‌دهند که بتوان بدون درد راه رفت.

تمرینات ورزشی

تمرینات تقویتی، کششی و تعادل بخشی، بخش مهمی از توان‌بخشی پس ازابتلا به سندروم کوبوئید است و همچنین بخش مهمی از درمان محسوب می‌شود.

تمرینات مربوط به سندرم مکعب باید در اسرع وقت و روزانه شروع شود تا از ضعیف و سفت شدن پاها جلوگیری شود. تمرینات تعادلی نیز باید پس از برطرف شدن کامل علائم درد سندروم کوبوئید انجام گیرد.

اگر قسمت تعادل‌بخشی نادیده گرفته شود، مچ پا در آینده در معرض خطر آسیب‌های بیشتر مانند پیچ‌​​خوردگی قرار می‌گیرد.

سندروم کوبوئید مزمن

یکی از بهترین روش‌های درمان برای کسانی که مدت‌هاست از این درد رنج می‌برند، حرکت دادن به پا و تمرینات ورزشی است. اغلب، پاهای افراد به دلیل سال‌ها نیروی فشاری، بسیار سفت می شود. تمرینات قدم به قدم، می‌تواند دامنه تحرک مفاصل پا را بهبود بخشد و به کاهش علائم سندرم کوبوئید کمک کند. طب سوزنی، اولتراسوند و الکتروتراپی نیز همگی می‌توانند کمک‌کننده باشند.

سندروم کوبوئید مزمن

تا چه زمانی باید تمرینات ورزشی را ادامه داد؟

به تدریج تا زمانی که علائم اجازه می‌دهند، باید این تمرینات را ادامه داد. توصیه می‌شود ورزش‌های تقویتی و کششی تا زمان بازگشت عملکرد کامل پا مداوم انجام شود.

هرچه درمان سندروم کوبوئید زودتر شروع شود، عملکرد کامل پا، سریع‌تر بازیابی می‌شود. در موارد مزمن (طولانی مدت)، بهبودی نیز در زمان طولانی‌تری اتفاق می‌افتد.

دستکاری

شاید بتوان گفت که موفق‌ترین درمان برای سندروم کوبوئید، بازگرداندن استخوان به موقعیت مناسب خود است. این کار فقط و فقط باید توسط پزشک متخصص انجام شود. اگر دستکاری به‌درستی انجام شود، علائم سندرم کوبوئید معمولاً بلافاصله برطرف می‌شود.

در این حالت، پزشک با فشار سریع و ناگهانی انگشتان شصت خود، سعی می‌کند تا استخوانی که از جای خود درآمده است را، به‌جای خود برگرداند.

پزشک ممکن است برای بیمارانی که دچار شکستگی، بیماری‌های استخوانی، نقرس، آرتریت، مشکلات عصبی یا مشکلات عروقی هستند، دستکاری را توصیه نکند.

پس از دستکاری موفقیت آمیز، سایر درمان‌ها به نگه داشتن صحیح استخوان در موقعیت و درمان علائم ماندگار کمک می‌کنند.

*هرگز سعی نکنید این کار را به‌تنهایی یا در منزل انجام دهید.

استراحت پس از دستکاری

تا چند روز پس از دستکاری، وزن خود را روی پای آسیب‌دیده نیاندازید. بهتر است از عصا برای راه رفتن استفاده کنید. از پزشک خود بپرسید که چه زمانی می‌توانید به فعالیت‌های عادی و روزمره خود بازگردید.

ماساژ

ماساژ دادن بافت عمیق عضلات ساق و کف پاها، ممکن است موجب تسکین دردهای جانبی پا شود.

کفی‌های طبی و اورتز

کفش‌های پهن‌تر و کفی‌های قوس‌دار در تسکین ناراحتی ناشی از سندرم کوبوئید موفق هستند. اگر مشکل، بر اثر صافی کف پا باشد، استفاده از این کفی‌های مخصوص و سفارشی، می توانند به بازیابی قوس طبیعی در پا کمک کنند.

داروهای مُسکن بدون نسخه

از داروهای بدون نسخه مانند مُسکن‌های ساده برای کاهش تورم، التهاب و درد می‌توان استفاده کرد.

تزریق استروئید

برای بسیاری از افراد، تزریق استروئید در تسکین درد و ناراحتی در ناحیه کاملاً مؤثر بوده است. هنگام تزریق باید کاملا مطمئن بود که آسیبی به شریان یا ورید وارد نمی‌شود.

اغلب در شروع از یک بی‌حس‌کننده موضعی برای تسکین درد به مدت حداکثر دو هفته استفاده می‌شود. اگر التهاب عصب کاهش یافت، می‌توان با تزریق داروی ضد‌التهاب به تسکین درد آن کمک کرد. به دلیل عوارض جانبی دارو، این‌کار باید با احتیاط و فقط توسط پزشک متخصص انجام شود.

جراحی

انجام عمل جراحی به‌عنوان آخرین راه‌حل، به‌ندرت و در صورتی‌که دردها کاهش نیابند، ممکن است توسط پزشک متخصص ارتوپدی، توصیه شود. تصمیم به جراحی تنها در صورتی باید گرفته شود که سایر گزینه‌های درمانی مفید واقع نشوند.

در این روش، پزشک برشی را در زیر و پشت قسمت داخلی مچ پا ایجاد می‌کند تا رباط را برش دهد؛ این کار، فضایی برای گسترش عصب فراهم می‌کند.

در نهایت..

اگر علت بروز این سندروم مشخص شود، درمان سندروم کوبوئید خیلی پیچیده نخواهد بود و اغلب با درمان‌های خانگی تا حد قابل قبولی بهبود می‌یابد. باید توجه داشت که اولین قدم همیشه حذف یا کاهش محرک است.

در صورتی که علائم این بیماری را دارید به پزشک مراجعه کنید چراکه تشخیص صحیح و به موقع از بروز عوارض جدی جلوگیری می کند و روند درمان نیز سریعتر پیش می رود.

پیام بگذارید

X