در مطلب پای مصنوعی زیر زانو توضیح دادیم که قطع عضو به معنی پایان زندگی روزمره و فعالیتهای همیشگی نیست؛ قطع عضو زیر زانو (به زبان انگلیسی با عنوان BKA: below the knee amputation) به معنای برداشتن مفصل مچ پا، استخوان درشت نی یا بافتهای نرم مرتبط با آن میباشد. بعد از انجام این عمل جراحی فرد برای ادامه زندگی خود به استفاده از انواع پاهای مصنوعی نیاز دارد؛ قیمت پای مصنوعی زیر زانو در تاریخ آذر ماه ۱۴۰۳ در کلینیک ارتوپدی فنی پاسارگارد بین ۷۰ تا ۱۱۰ میلیون تومان متغیر بوده و به عوامل کاملا متفاوتی وابسته است. در ادامه این مطلب میخواهیم در مورد این موارد بیشتر توضیح دهیم.
روند ساخت پای مصنوعی زیر زانو
پیش از خرید و اطلاع از قیمت پای مصنوعی زیر زانو خوب است که با روند ساخت و سفارش آن آشنا شوید. شروع روند ساخت میتواند چند روز یا چند هفته پس از قطع عضو باشد؛ در این زمان فرد در بیمارستان یا مراکز توانبخشی بستری است و برای استفاده از پای مصنوعی آماده میشود. این آمادگی شامل بهبود زخمهای جراحی و تورمها است تا بیمار به راحتی بتواند از این پای مصنوعی استفاده کند.
استفاده از BK Shrinker
در ابتدا بیمار میتواند با استفاده از BK Shrinker، بدن خود را برای نصب پای مصنوعی آماده کند. این محصول در واقع یک لباس فشرده است که باعث شکلدهی به اندام باقیمانده در پا میشود و از ورم آن جلوگیری میکند. این فشرده سازی همچنین حساسیتزدایی اندام را نیز کاهش میدهد و باعث میشود تا راحتتر سوکت پروتز نصب شود.
قالبگیری
در همین زمان که به کمک BK Shrinker فرد فرایند درمان و بهبود زخمها را سپری میکند، میتوان مراحل قالبگیری یا اسکن پای مصنوعی را آغاز کرد. لاینر یک رابط نرم است که فرد پیش از استفاده از پای مصنوعی آن را بر روی پوست خود میگذارد. هدف استفاده از این لاینر جذب فشار پای مصنوعی و حفظ سلامت اندام باقیمانده است؛ از این رو باید نوع و مدل آن را به درستی انتخاب کرد.
در انتخاب لاینر توجه به نوع سیستم تعلیق، سطح فعالیت، مشکلات پوستی فرد، برجستگیهای استخوانی باقی مانده از عمل جراحی قطع عضو و بهطورکلی شکل بدن فاکتورهای اساسی هستند. لاینرها را میتوان در دو نوع تهیه کرد: نمونه اول لاینرهای آماده (OTS) هستند و برای افرادی که اندام باقیماندهشان شکلی معمول و رایج دارد به کار میروند؛ اگر اندام باقیمانده غیرمعمولی یا بسیار استخوانی باشد، باید از لاینرهای سفارشی استفاده کرد. ساخت لاینر سفارشی نیز از طریق قالبگیری با کلاستر یا اسکن عضو انجام میشود.
ارزیابی لاینر
پس از آن که لاینر سفارشی تولید شد، یک مرحله قالب گیری تعیین میشود و لاینر برروی اندام بیمار قرار میگیرد تا تناسب آن ارزیابی شود. در این مرحله هرگونه ایراد و مشکل برطرف شده و تغییرات لازم انجام میگیرد تا درنهایت سوکت و پای مصنوعی مخصوص فرد طراحی و ساخته شود.
سوکت تشخیصی
سوکتهای تشخیصی به دو نمونه دستهبندی میشوند: اولین سوکت تشخیصی از پلاستیک شفاف ساخته میشود و طراحی آن به کمک یک روش تعلیق مناسب مانند پین و قفل یا سیستم خلأ رو به بالا و مکش انجام میگیرد. این سوکتها به یک صفحه متصل هستند که اتصالات و لولهها را به پای بیمار متصل میکند.
سوکت تشخیص اولیه به بیمار تحویل داده میشود تا مدتی از آن در خانه استفاده نموده تا با اندام وی مطابقت پیدا کند. بهتر است بدانید با شروع راه رفتن فرد، سایز اندام فرد کوچک شده و کمی تغییر شکل میدهد. پس از سپری شدن این مرحله نوبت به سفارش سوکت تشخیصی دوم میرسد.
نوع سوکت دوم با توجه به تغییرات و شکل اندام باقیمانده در بدن تعیین میشود و معمولاً به دلیل کاهش حجم و ورم عضو، به یک لاینر جدید نیاز است. دراین صورت مراحل قالبگیری باید دوباره انجام شوند و اسکنها مانند دفعه نخست تکرار شوند. در نتیجه همه این اقدامات قیمت پای مصنوعی زیر زانو نیز ممکن است کمی بیشتر شود.
سوکت نهایی
و درنهایت پس از گذشت زمان و تثبیت سایز اندام فرد، سوکت نهایی و لمینت شده برای بیمار تولید میشود. این سوکت را از فیبر کربن میسازند که نسبت به نمونههای قبلی از مقاومت بالاتر و وزن پایینتر برخوردارند. بیمار میتواند رنگ این سوکت را نیز برحسب سلیقه خود انتخاب کند. با توجه به مراحل گفته شده و متریالی که به کار میرود قیمت پای مصنوعی پایین زانو تعیین میشود.
عوامل موثر بر هزینه نهایی پروتز زیر زانو
نقل قول از وبسایت LuxMed:
The cost of a prosthetic leg below the knee ranges from 4.000 Euro to 25.000 Euro. Prices are determined according to the brand of the selected prosthesis, the characteristics of the selected carbon foot and the characteristics of the selected silicone liner.
برداشت فارسی از نقل قول: قیمت پای مصنوعی پایین زانو از 4000 یورو تا 25000 یورو متغیر است (در تاریخ آذر ۱۴۰۳ معادل ۳۲۰ میلیون تا ۲ میلیارد تومان). قیمت تمام شده با توجه به برند پروتز انتخابی، نوع آن، ویژگیهای پای کربن انتخابی و ویژگیهای آستر سیلیکونی انتخابی تعیین میشود.
به طور کلی قیمت پای مصنوعی زیر زانو به عوامل مختلفی بستگی دارد که در ادامه آنها را باهم بررسی میکنیم:
سطح قطع عضو
یکی از عوامل بسیار مهم برای قیمتگذاری، ناحیه قطع عضو است. این ناحیه بسته به این که بالای زانو، زیر زانو یا مچ پا باشد تاثیر زیادی بر روی هزینه پروتز دارد. هر چه سطح قطع عضو بیشتر باشد، به دلیل استفاده از مواد و قطعات بیشتر هزینه افزایش پیدا میکند.
نوع قطعات بهکاررفته
فاکتور مهم دیگر بر روی قیمت پای مصنوعی پایین زانو، نوع قطعاتی است که در آن به کار میرود. پروتزهای مکانیکی هوشمند به واسطه قطعات پیشرفتهتر، هزینهای به مراتب بالاتر نسبت به نمونههای ساده دارند. همچنین این که قطعات وارداتی و خارجی و یا از برندهای معروف باشد میتواند بر روی قیمت تاثیر بگذارد. عواملی نظیر نوسانات ارزی و واردات نیز درنهایت بر هزینه تاثیرگذار هستند.
مراحل ساخت
مراحل ساختی که برای یک پروتز پای مصنوعی پایین زانو سپری میشود، قیمت نهایی آن را تحت تأثیر قرار میدهد. این مراحل شامل معاینه و ارزیابی پزشک، قالبگیری، طراحی، ساخت و انجام اصلاحات است که هر یک از آنها نیازمند صرف زمان و هزینه میباشد.
قابلیتها و ویژگیهای پای مصنوعی
درصورتی که در سفارش پروتز به ویژگیهای متمایز نیاز داشته باشید، قیمت پای مصنوعی زیر زانو تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. به عنوان نمونه مفصلهای پای مصنوعی ساده قیمت کمتری در مقایسه با مفاصل پیشرفته و هوشمند دارند.
در سفارش پای مصنوعی زیر زانو به چه نکاتی توجه کنیم؟
از آن جایی که پای مصنوعی مادامالعمر باید همراه شما باشد، در سفارش و تهیه آن حتماً نکات مختلفی را مورد بررسی قرار دهید.
هزینه تمام شده
متاسفانه با توجه به شرایط فعلی اقتصاد، برای عموم مردم قیمت پای مصنوعی اولویت بسیار زیادی پیدا کرده است. در بخش قبل گفته شد که هزینه تمام شده به چه مواردی بستگی دارد. بنابراین نیاز است قبل از سفارش نهایی بررسیهای خود را انجام داده و مشورتهای لازم را انجام دهید.
شرایط فردی
عامل مهم دیگر بررسی، شرایط فردی و نیازهای خاص برای سفارش پروتز است. ممکن است دو فرد دچار قطع عضو یکسانی شده باشند اما با توجه به تفاوت در سبک زندگی و نوع فعالیتهای روزمره این دو نفر، ممکن است نیازهایشان متفاوت بوده و به دنبال کاربردهای مختلفی باشند.
کلینیک سازنده
توصیه میکنیم که پروتزها را از کلینیکهای معتبر ارتوپدی فنی سفارش دهید. هرچه کلینیک معتبرتر و حرفهایتر باشد، از طراحی و مواد اولیه بهتری در ساخت پروتز استفاده میکند و قطعا نتیجه کیفیت را در طولانیمدت احساس خواهید کرد. کلینیکهای پیشرفته از دستگاههای اسکن با تکنولوژیهای جدید برای قالبگیری استفاده میکنند تا احتمال خطا در اندازهگیری ابعاد را تقریبا حذف کنند.
سفارش پای مصنوعی زیر زانو از کلینیک پاسارگاد
کلینیک ارتوپدی فنی پاسارگاد یکی از پیشرفتهترین مراکز طراحی و ساخت انواع پروتزهای مصنوعی از جمله پای مصنوعی پایین زانو است. این کلینیک به واسطه بهرهگیری از تجربه بالای متخصصین (بیش از ۲۰ سال تجربه)، دانش روز جهان (کشور آلمان و کره جنوبی) و همچنین استفاده از مواد اولیه با کیفیت، به دنبال این است بهترین تجربه ممکن را برای عزیزانی که به پای مصنوعی نیاز دارند، فراهم سازد.
قیمت پای مصنوعی زیر زانو در کلینیک پاسارگاد بین ۷۰ تا ۱۱۰ میلیون تومان میباشد.
بروزرسانی قیمت در آذر ماه ۱۴۰۳
در کلینیک پاسارگاد از ترکیب دانش علمی و تجربه عملی استفاده میشود تا پاهای مصنوعی باکیفیت ساخته شود. هزینه نهایی پای مصنوعی در مقایسه با مواد اولیه مقاوم، امکانات و طول عمر مفید آن بسیار مناسب است. در ضمن تنوع پروتزها در کلینیک بالا بوده و مراجعین محترم میتواند براساس نیازهای خود عضو مصنوعی را سفارش دهند و شخصیسازی کنند.
جمعبندی
افرادی که عمل قطع عضو پا را انجام دادهاند برای ادامه فعالیتهای زندگی خود به پای مصنوعی نیاز دارند. امروزه نمونههای مختلفی از پای مصنوعی در بازار موجود است که با توجه به مقطع قطع عضو متفاوتاند و قیمتهای مختلفی نیز دارند. بهعنوان مثال قیمت پای مصنوعی زیر زانو در مقایسه با قیمتِ مدلِ بالای زانوی آن، متفاوت است چرا که به واسطه استفاده از مواد اولیه و قطعات کمتر و طراحی نسبتا سادهتر، قیمت پایینتری دارد.
در نهایت باید بگوییم پای مصنوعی پایین زانو با توجه به مواد بهکاررفته، نوع، برند و کلینیک تولیدکننده بازه قیمتی مختلفی را در بر میگیرد. در صورت تمایل به مشاوره رایگان در زمینه سفارش پای مصنوعی زیر زانو میتوانید نوبت خود را به صورت آنلاین از طریق لینک زیر ثبت کنید تا در اولین زمان ممکن کارشناسان کلینیک با شما تماس بگیرند: