...
بریس پا

بریس پا با هدف ایجاد ثبات برای مفاصل پا، حمایت از عضلات و همچنین بهبود الگوی ایستادن و راه رفتن طراحی و تولید می‌شود. ممکن است بنا به دلایل مختلف پای شما در نواحی مختلف دچار آسیب شود و به صورت موقت نتوانید به راحتی فعالیت‌های ساده زندگی خود را انجام دهید. اگر در چنین شرایطی به مطب متخصص ارتوپدی مراجعه نمودید و ایشان برای درمان شما استفاده از بریس پا را تجویز نمود، حتما آن را تهیه نمایید تا روند بهبود خود را تسریع کنید. در ادامه این مطلب قرار است در مورد این بریس توضیحات مهمی به شما عزیزان ارائه نماییم؛ با ما همراه باشید.

در دنیای امروز بریس‌های ارتوپدی نقش حیاتی در حمایت و بازیابی عملکرد اندام‌های آسیب دیده دارند. یکی از مهم‌ترین اندام‌ها در بدن پا است. پاها به عنوان ستون‌های بدن عمل می‌کنند و نقش بسیار مهمی در حرکت، تحمل وزن کل بدن، حفظ تعادل هنگام ایستادن یا حرکت ایفا می‌کنند. هرگونه آسیب در این ناحیه تحرک را مختل می‌کند و در این صورت برای درمان یا بهبود عارضه، استفاده از بریس پا تجویز می‌شود.

این وسیله پزشکی انواع مختلفی دارد که بر حسب نوع عارضه و یا شدت آن تجویز می‌شود. به کمک بریس پا ضمن کنترل حرکت و جلوگیری از آسیب بیشتر، فرایند درمان سریع‌تر سپری می‌شود. نقل قول از وب‌سایت SCIRE Project:

برداشت فارسی از نقل قول: بریس‌های پا انواع مختلفی دارند که با توجه به قدرت، تراکم عضلانی و دامنه حرکت فرد انتخاب می‌شوند. برخی بریس‌ها برای کمک به بالا آوردن انگشتان در هنگام راه رفتن استفاده می‌شوند و سبک‌تر هستند در حالی که بریس‌های سفت‌تر و سفارشی‌تر برای تثبیت و نگه‌داشتن کامل پا و مچ طراحی شده‌اند.

معرفی بریس پا
معرفی بریس پا

بریس پا که به آن ارتز پا هم گفته می‌شود وسیله‌ای‌ در علم پزشکی و ارتوپدی است که برای حمایت از پا در زمان آسیب یا ضعف مورد استفاده قرار می‌گیرد. این محصول می‌تواند نقش فعالی در تقویت بخش‌های ضعیف پا داشته باشد و در بهبود و درمان مشکلات مربوط به مچ پا و زانو و دیگر نواحی پا موثر واقع شود. 

طراحی این بریس‌ها به گونه‌ای است که به پایداری، حفظ وضعیت صحیح و محافظت از عضلات، مفاصل و استخوان‌ها کمک می‌کند. اغلب پس از جراحی‌های ارتوپدی، پزشکان استفاده از بریس پا را توصیه می‌کنند تا به نگه داشتن مفاصل در وضعیت صحیح یا اصلاح ناهنجاری‌ها کمک کند. همچنین این محصول برای افرادی که با مشکلاتی مانند آرتروز، آسیب‌های رباطی، پارگی رباط‌ها، آسیب‌های غضروفی، دیسک و التهاب تاندون مواجه هستند نیز یک وسیله درمانی مفید محسوب می‌شود. 

بریس‌های پا با توجه به تنوع آسیب دیدگی و مشکلات مختلف پا انواع متفاوتی دارند که هر کدام برای شرایط خاصی طراحی می‌شوند. در ادامه به توضیحات مختصر در مورد هر نوع از این ارتزها می‌پردازیم:

انواع بریس قابل استفاده برای پا
انواع بریس قابل استفاده برای پا

این نوع بریس به گونه‌ای طراحی شده که حمایت کاملی را در پا و مچ پا ارائه می‌دهد و از هر گونه حرکت ناخواسته جلوگیری می‌کند. این عملکرد به ویژه پس از عمل‌های جراحی یا در صورت وجود شکستگی‌های استخوانی مهم است زیرا به پا اجازه می‌دهد بدون فشار اضافی و با ثبات کامل بهبود یابد.

این بریس با ارائه امکان حرکت محدود برای مفاصل موجود در پا مانند ‌قوزک و کف پا به فرد کمک می‌کند تا ضمن حفظ ثبات مفصل، به تدریج به فعالیت‌های روزمره خود نیز بپردازد. این نوع بریس انتخاب مناسبی برای کسانی است که در مراحل اولیه درمان قرار دارند و مفصلشان اجازه حرکت محدود دارد.

بریس‌های پا بر اساس مکانی که روی پا قرار می‌گیرند و نوع کمکی که به بیمار می‌کنند به دسته‌های متفاوتی تقسیم می‌شوند که شامل موارد زیر هستند:

این بریس‌ها به طور خاص برای حفاظت از مچ پا در برابر آسیب‌های ناشی از فعالیت‌های ورزشی یا به منظور کمک به بهبودی پس از عمل‌های جراحی طراحی شده‌اند. هدف از طراحی این بریس کمک به استحکام مچ پا و جلوگیری از حرکات ناگهانی است و می‌تواند از آسیب بیشتر پیشگیری نماید.

این نوع بریس برای کمک به افرادی طراحی شده که با مشکلاتی مانند فاسئیت پلانتار دست و پنجه نرم می‌کنند. طراحی بریس‌های کف پا به هدف توزیع فشار وارده به قسمت کفی پا و کاهش درد و یا تورم در این ناحیه است. 

بریس کف پا
بریس کف پا

هدف از طراحی بریس ساق پا حمایت از پا و کمک به فرایند بهبود آن پس ‌از آسیب دیدگی‌های مربوط به این ناحیه است. این بریس به حفظ استحکام ساق پا کمک کرده و همچنین از آسیب‌های احتمالی آینده نیز جلوگیری می‌کند.

بریس ساق پا
بریس ساق پا

یکی از بریس‌های خاص که از مچ پا تا انتهای پا را پوشش می‌دهد AFO نام دارد. این محصول برای افرادی که به حمایت بیشتر در قسمت پایین تنه نیاز دارند مناسب است؛ چرا که به کنترل حرکت پا کمک می‌کند و در مواردی که فرد دچار ضعف عضلانی یا مشکلات عصبی-عضلانی شده می‌تواند یک محصول بسیار مفید و کارآمد باشد.

بریس کامل پا(AFO)
بریس کامل پا (AFO)

این دسته از بریس‌ها نیز قسمت زانو تا مچ پا را پوشش می‌دهند و برای افرادی که در شرایط خاص مانند ضعف عضلانی شدید یا مشکلات عصبی هستند بکار می‌روند. با نصب این بریس می‌توان فعالیت‌های روزمره مانند راه رفتن و ایستادن را انجام داد.

دسته دیگری از بریس‌ها که برای ناحیه پا طراحی‌شدند بریس انگشتان است که معمولاً برای افرادی که دچار آسیب‌های ورزشی در انگشت شدند یا حتی تغییر ناگهانی در شکل انگشتشان به‌وجودآمده به‌کار می‌رود. این بریس به حفظ شکل صحیح انگشتان کمک می‌کند و از آسیب‌های بیشتر نیز جلوگیری خواهد کرد.

این بریس برای حمایت از قوزک پا در مقابل انواع پیچ خوردگی‌ها و آسیب‌های مشابه به کار می‌رود. هدف از طراحی آن نیز کمک به ثبات و قوزک پا در حین راه رفتن یا محافظت از آن در مقابل فشارهای نامناسب است.

بریس‌های پا به طور کلی برای افرادی که با مشکلات و آسیب‌های پا مواجه هستند مفید می‌باشند اما تشخیص نوع و مدت زمان استفاده از بریس توسط پزشک تعیین می‌شود. به صورت کلی می‌توان گفت افراد دارای شرایط زیر مستعد استفاده از این وسیله پزشکی هستند: 

ورزشکاران حرفه‌ای و افرادی که دچار آسیب‌های ورزشی مانند پیچ‌خوردگی یا کشیدگی مچ پا شده‌اند باید از این بریس استفاده کنند.

در صورت مشاهده مشکلات پزشکی همچون فاسئیت پلانتار، التهاب تاندون آشیل یا کشیدگی‌های مچ پا باید از بریس پا مناسب استفاده کرد.

افراد مبتلا به بیماری‌های عصبی و مادرزادی مانند مانند فلج یا گرفتگی‌های عضلانی در ناحیه مچ پا و پا باید از بریس مناسب خود استفاده کنند.

در نهایت دسته دیگری از افراد که دارای مشکلاتی مانند آرتروز یا آسیب‌های رباطی هستند می‌بایست از بریس پا استفاده نمایند.

در کنار تمام این موارد، بریس‌های پا برای افرادی که در گذراندن دوره نقاهت پس از جراحی هستند یا در فعالیت‌های ورزشی سنگین و حرفه‌ای شرکت می‌کنند توصیه می‌شود. انتخاب نوع بریس مناسب باید بر اساس شدت آسیب، فعالیت فرد و توصیه‌های متخصص باشد.

برای استفاده از بریس پا، ابتدا باید یک جوراب نخی بلند بپوشید تا از پوست شما در برابر اصطکاک و فشار ناشی از بریس محافظت شود. سپس روی لبه یک تخت یا صندلی بنشینید تا دسترسی به پا برایتان راحت‌تر شود. بریس را به آرامی روی پای خود قرار دهید و مطمئن شوید که به درستی در جای خود قرار گرفته است و سپس بر حسب نوع بریس، بندهای آن را ببندید. دقت کنید که بندها خیلی شل یا خیلی سفت نباشند؛ تا جایی آن‌ها را سفت کنید که مانع لغزش و جابجایی بریس شود و حمایت کافی داشته باشد. البته تمامی نکات لازم برای بستن را پزشک برایتان توضیح می‌دهد.

نحوه استفاده از بریس‌های پا
نحوه استفاده از بریس‌های پا

یکی از تجهیزات پزشکی مفید در روند درمان مشکلات ارتوپدی پا، بریس پا است که در انواع مختلفِ ثابت یا متحرک استفاده می‌شود. از این بریس برای نواحی مختلف پا مانند مچ، ساق، زانو، انگشتان، قوزک، کف پا و یا کل آن می‌توان استفاده کرد. انواع بریس‌های آماده در بازار وجود دارد اما در صورت صلاحدید متخصص ارتوپدی توصیه می‌شود از نوعِ سفارشی‌سازی شده این محصول استفاده شود. نمونه طراحی‌شده به‌طور تخصصی برای مشکل شخصی فرد و براساس ابعاد پا ساخته می‌شود.

در کلینیک ارتوپدی فنی پاسارگاد اندازه‌گیری ابعاد توسط دستگاه‌های اسکن پیشرفته تحت نظارت متخصص انجام می‌شود و طبق آن بریس پا طراحی و ساخته می‌شود. در صورت تمایل به مشاوره رایگان در زمینه بریس پا هستید، می‌توانید از دکمه زیر رزرو نوبت خود را به صورت آنلاین انجام دهید تا در اسرع وقت با شما تماس بگیریم:

پیام بگذارید

X
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.