...

سوالات متداول

سوالات متداول ارتوپدی فنی

برای مشاهده پاسخ، کافی است روی متن سوال کلیک نمایید:

خیر. درمانگران ارتوپدی فنی با معاینه دقیق و بررسی شرایط فیزیکی بیمار می‌توانند ارتز یا پروتز مناسب را به بیمار تحویل داده و توصیه‌های ضروری در مورد انواع مراقبت‌ها و حرکات اصلاحی را به بیمار منتقل کنند.

در صورتی که بیمار با آگاهی از نیاز خود به ارتز یا پروتز به کلینیک ارتوپدی فنی مراجعه نماید، نیاز به نسخه نیست. به عنوان مثال برای شخصی که به علت صافی کف پا یا دریافت اندام مصنوعی مراجعه می‌کند، راه‌حل مشخص بوده و نیازی به نسخه متخصص ارتوپدی ندارد. در صورتی که بیمار بدون آگاهی از نیاز خود مستقیما به کلینیک ارتوپدی فنی مراجعه نماید، درمانگر می‌تواند او را راهنمایی نموده و ارتز یا پروتز مناسب را پیشنهاد دهد و در صورت نیاز به ویزیت متخصص ارتوپدی، وی را به متخصص ارجاع دهد.

بله. حتی برای کفی‌های طبی به بیمار فرصت تست در حین فعالیت‌های روزانه داده خواهد شد و در صورت نیاز، تغییرات در سایز و فرم کفی توسط درمانگر انجام خواهد شد تا در نهایت بیمار در حین استفاده از کفی احساس راحتی داشته باشد.

کاملا بستگی به وضعیت بیمار، نوع وسیله تجویز شده و صلاحدید درمانگر دارد. به عنوان مثال کفی‌های طبی ورزشی یا برخی اسپیلنت‌ها برای حمایت در حین فعالیت‌های سنگین تولید شده‌اند و در صورت مجوز درمانگر،‌ می‌توان به راحتی فعالیت‌های ورزشی انجام داد. اما از طرف دیگر ممکن است بعضی از اسپیلنت‌ها برای ترمیم شکستگی توصیه شده باشند. مسلما ماهیت چنین موقعیتی دوری از هرگونه فعالیت سنگین می‌باشد. 

قرمزی پوست بعد از برداشتن ارتز یا پروتز در فقط دو موقعیت‌های زیر طبیعی است:

۱- در صورت وجود انحرافات ستون فقرات، برای ایجاد اصلاحات لازم به کمک ارتزهایی مانند لیون اسپاینال، عمدا نیرویی به بدن وارد می‌شود و در بعضی نقاط بدن قرمز شدن پوست اتفاق می‌افتد. البته قرمزی پوست نباید به کبودی تبدیل شده و نهایتا بعد از ۲۰ دقیقه باید از بین برود در غیر این صورت مراجعه به کلینیک برای تغییر وضعیت ارتز ضروری است.

۲- در مورد ارتزهایی که برای انحرافات پا توصیه شده‌اند نیز ممکن است قرمزی پوست اتفاق بیافتد که طبق توضیحات گفته شده، بعد از ۲۰ دقیقه قرمزی پوست نباید باقی بماند.

۳- اگر مراجعه‌کننده پای خود را از دست داده باشد، در مراحل اولیه استفاده از پای مصنوعی، در نواحی اتصال به پای مصنوعی قرمزی پوست اتفاق می‌افتد که نهایتا بعد از گذشت ۲۰ دقیقه از کنار گذاشتن پای مصنوعی، نباید اثری از قرمزی دیده شود. به مرور زمان در محل اتصال پینه و پوست اضافه ایجاد می‌شود و دیگر قرمزی پوست ایجاد نخواهد شد. 

به جز مواد اشاره شده، هیچ کدام از وسایل حمایتی نباید باعث قرمزی پوست شود. دلایل بروز قرمزی پوست در موقعیت‌های دیگر می‌تواند استفاده از مواد اولیه نامرغوب و یا اندازه‌گیری و تنظیم نامناسب وسیله باشد که قطعا نیاز به پیگیری خواهد داشت.

در پاسخ به این سوال باید وسایل را به دو دسته تقسیم نمود:

۱- وسایل حمایتی: اینگونه وسایل بعد از عمل، ضربه یا تصادف یا… برای بیمار در نظر گرفته می‌شود. به بیمار توضیحات کامل شامل نحوه استفاده و میزان استفاده در طول روز آموزش داده می‌شود. همچنین مراقبت‌ها و حرکات اصلاحی مورد نیاز نیز به صورت کامل به بیمار ارائه خواهد شد.

۲- وسایل درمانی-اصلاحی: چنین وسایلی در موقعیت‌های دفورمیتی و بدشکلی به بیمار تحویل داده می‌شود. برای استفاده از وسایل اصلاحی بیمار باید هرچند وقت یک بار (با توجه به صلاحدید درمانگر) به کلینیک مراجعه نموده تا میزان تغییراتش بررسی شود و در صورت نیاز تغییراتی در تنظیمات وسیله مورد نظر توسط درمانگر اعمال شود. 

یک سری ارتزها وظیفه تحریک و تقویت ماهیچه‌ها و اعصاب را برعهده دارند تا بیمار کم کم بتواند به حالت طبیعی خود بازگردد و فعالیت‌های عادی خود را انجام دهد. به عنوان مثال در مورد افتادگی مچ پا، بیمار بعد از دریافت ارتز می‌تواند راه برود به طوری که تا قبل از استفاده از آن چنین توانایی ندارد. از طرف دیگر ممکن است در موقعیت‌هایی مانند زخم‌های دیابتی، شکستگی‌ها یا اصلاح بدشکلی‌ها نیاز باشد بخشی از اندام‌های بدن ثابت مانده و از انجام فعالیت دور بماند. در چنین وضعیتی ناچارا ماهیچه‌ها ضعیف خواهند شد اما پروسه درمانی به درستی انجام خواهد شد. مسلما در چنین موقعیتی درمان بیمار اولویت بالاتری دارد. البته لازم است یادآور شویم در بعضی موقعیت‌ها درمانگر توصیه می‌کند بعد از برداشتن ارتز، نرمش یا ورزش مناسب انجام شود تا ماهیچه‌ها در طول پروسه درمان دچار ضعف نشود.

در پاسخ به این سوال می‌توان گفت که به ارتز مورد استفاده بستگی دارد. بسیاری از ارتزها را می‌توان قبل از خواب از بدن جدا کرد اما در مورد برخی موقعیت‌های خاص مانند شکستگی در کتف یا شانه، به هیچ عنوان نباید هنگام خواب ارتز را از بدن جدا کرد. 

درمانگر در هنگام طراحی و ساخت ارتز یا پروتز، به مدت زمان مورد نیاز برای درمان بیمار توجه نموده و تلاش می‌کند وسیله‌ای تولید کند که عمر آن بیشتر از طول دوره درمان بیمار باشد. البته در مورد ارتز هایی مانند کفی طبی که حالت مصرفی دارد، طول عمری معادل ۶ ماه در نظر می‌گیریم چرا که بعد از گذشت این دوره،‌ خاصیت درمانی آن از بین خواهد رفت و نیاز به ساخت و استفاده از یک کفی جدید می‌باشد. 

ارزیابی، طراحی، قالب‌گیری و ساخت ارتز و پروتز بر اساس دغدغه‌ها و مشخصات فیزیکی هر بیمار

طبق آخرین تکنولوژی‌ها و دانش روز دنیا

انجام همه فرایندها برای هر بیمار به صورت جداگانه کاری نیست که در هر کلینیک ارتوپدی فنی انجام شود اما ما در کلینیک پاسارگاد بدون توجه به صرفه اقتصادی و صرفا با در نظر گرفتن مسئولیت اجتماعی، برای سلامتی بیمار اهمیت بالایی قائل هستیم و سعی می‌کنیم برای معاینه و ارزیابی او، زمان بگذاریم و با دقت بالا خدمات شخصی‌سازی شده مختص او را ارائه می‌کنیم.

سوال دیگری دارید؟

کافی است از طریق لینک زیر یک نوبت آنلاین مشاوره رایگان رزرو کنید. در صورت تمایل به برقراری تماس تلفنی، لطفا در ساعات کاری کلینیک (شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۱۰ صبح الی ۲۰ شب و پنج‌شنبه از ساعت ۱۰ صبح الی ۱۴ بعد از ظهر) با ما تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنیم.

آدرس کلینیک:

تهران، شهرک غرب، بلوار دادمان، بین فرحزادی و پاکنژاد، روبروی خیابان حسن سیف، پلاک ۱۱

شماره تماس:

021-88563551 021-88563552

ایمیل:

pasargadclinicowner@gmail.com
X
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.